ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: ΚΑΘΗΛΩΣΕ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, Π. ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ

Ομιλία του π. Ιουστίνου από το Φρέαρ του Ιακώβ στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου.

"Τον Γέροντα Ιουστίνο καλωσόρισε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Σαράντης Σαράντος από την Εστία Πατερικών Μελετών, ευχαριστώντας τον π. Ιουστίνο που παρά το γεγονός ότι η υγεία του είναι ακόμη βεβαρημένη εκείνος μας τιμά με την παρουσία του, ειδικά ατήν την εποχή που η πατρίδα μας βρίσκεται υπό κατάληψη και υπό διωγμόν. Ελπίζουμε στις συμβουλές και στις ευχές σας".

Στην συγκλονιστική ομιλία του ο π. Ιουστίνος ανέφερε πως ερχόμαστε από έναν τόπο όπου γεννήθηκε ο Χριστός, όπου υπάρχει μια χούφτα Ορθοδόξων Χριστιανών.

Αυτή η χούφτα όμως αδυνατεί. Αυτή η χούφτα ολιγοστεύει. Και δεν έχουμε ανθρώπους να σταθούν φύλακες στα Άγια Προσκυνήματά μας όπου ο ίδιος ο Θεός εκατέβηκε ως άνθρωπος επί της Γης για να γλιτώσει τον άνθρωπο από την Αμαρτία.

Αυτός ο Θεάνθρωπος, κατέβηκε σε αυτό το σημείο που για χιλιάδες χρόνια κρατούν χέρια αγγελικά, χέρια ορθοδόξων,και τώρα κινδυνεύει όχι μόνο το σπήλαιο αλλά ολόκληρο το Πατριαρχείο από διάφορους ανθρώπους.

Ας στρέψουμε τα βλέμματά μας προς την Μέση Ανατολή και ας δούμε πραγματικά τι συμβαίνει εκεί πέρα.

Μη Φοβείσθε. Ο Φόβος είναι Ναός του Διαβόλου.

Με μια παραβολή του Αποστόλου Παύλου σημείωσε πως: Αν ήλθε η ώρα του Αντιχρίστου, που αυτός υπάρχει αυτές τις μέρες στον κόσμο μας και μπήκε μέσα όχι μόνο σε πολιτικούς αλλά δυστυχώς και σε εκκλησιαστικούς – θρησκευτικούς ηγέτες.

Καθημερινά όλοι λέμε το Πάτερ Ημών, μόλις αρρωσταίνουμε επικαλούμαστε το Όνομά Του, και αυτός από την αγάπη Του προς τον άνθρωπο εκατέβηκε ως άνθρωπος επί της Γης, επέινασε, επόνεσε, εδίψασε, ενύσταξε όπως κάθε άνθρωπος.

Εμείς σαν ομοίωμά Του, που είναι η καρτερία μας, που είναι η υπομονή μας.

Από τη μια η Ευρώπη σας έτρεφε, σας χάριζε γαμήλιο ταξίδι, τώρα όμως σας σφίγγει το λουρί, για να σεβαστούμε αυτά που θέλουν και να καταστραφεί η Ορθοδοξία, μιας και ακόμα και τις ημέρες που μιλάμε πριν τα Χριστούγεννα, ετοιμάζεται μεγάλο σχίσμα στην ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Αυτάς τας ημέρας που θα υμνολογούμε τον Κύριο ας ζητήσουμε στις προσευχές μας να φωτιστούν Ιερείς, Αρχιερείς και Πατριάρχες, μη Γένοιτο το μεγάλο σχίσμα της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Διότι αν έλθει το σχίσμα, τότε πραγματικά ήλθε το τέλος της ζωής μας, ήλθαν οι μέρες του Αντιχρίστου.

Είμαστε στην εποχή του Προδρόμου του Αντιχρίστου.

Σήμερα έχουμε κλείσει το πνεύμα μας σε κάποιο βαρύ και μεγάλο συρτάρι. Εάν το πνεύμα ασθενεί, ασθενεί και το σώμα. Όταν το σώμα ασθενεί, κάποιο φάρμακο παίρνουμε, εάν όμως το πνεύμα ασθενεί και βρισκόμαστε σε λήθαργο και δεν τρέχουμε σε κάποιον πνευματικό να εξομολογηθούμε, μας καταστρέφει.

Αφήσαμε το άχρον και πιάσαμε τον χρόνο. Αφήσαμε την πνευματολατρεία και πιάσαμε την τοπολατρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ON LINE:
https://www.ekklisiaonline.gr/nea/tora-kathilose-o-sygchronos-martyras-tis-ekklisias-p-ioustinos-apoklistika-sto-ekklisia-online/