ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εστίν ουν Ελλάς και η Κύπρος

estin oyn ellas kai h kypros 01Ευαγγελία Κ. Λάππα

26 Φεβρουαρίου 2022

Η Κύπρος από τα αρχαία χρόνια είναι Ελλάδα και στην Ελλάδα ανήκει.

Εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες έχουμε ξεχάσει την αξία αυτού του αγιασμένου νησιού για την Ελλάδα μας.

Την προδώσαμε! Την προδίδουμε μέχρι και σήμερα! Ας σταματήσουμε πιά να την προδίδουμε.

Στην Κύπρο μας, τα τελευταία χρόνια, έχουν διαπραχτεί εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σε βάρος του Ελληνικού λαού και απ’ τους Αγγλοσάξονες και απ’ τους Τούρκους.

Μία είναι η λύση για αυτό το πολύπαθο Ελληνικό νησί. Ελευθερία και Ένωση με τη μητέρα Πατρίδα. Πρέπει επιτέλους να παρθούν γενναίες αποφάσεις, να χαραχθούν γενναίες στρατηγικές.

Παραθέτω ένα ποίημα μου που εξιστορεί την διαδρομή της Κύπρου μας ανά τους αιώνες:

Η διεθνής κοινή γνώμη για την εθνική μας επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Αρχ. Παύλου Δημητρακοπούλου.
Πρ. Ιερού Ναού Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Πειραιώς.

Εν Πειραιεί τη 28η Οκτωβρίου 2021

 Η σημερινή ημέρα, αγαπητοί μου αδελφοί, της 28ης Οκτωβρίου, είναι για μας τους Έλληνες ημέρα εθνικής χαράς και ευγνωμοσύνης προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Ημέρα χαράς, διότι με την βοήθεια και σκέπη της Υπερμάχου Στραγητού, της κυρίας Θεοτόκου, η μικρή Ελλάδα νίκησε το τότε πανίσχυρο κράτος  της φασιστικής Ιταλίας. Για τον λόγο αυτό η Εκκλησία της Ελλάδος μετέθεσε την εορτή της Αγίας Σκέπης από την 1η Οκτωβρίου που ήταν πριν, στην 28η Οκτωβρίου.

Οι Έλληνες φαντάροι μας, καθώς πολεμούσαν στο μέτωπο, πάνω στα χιονισμένα βουνά της Πίνδου, έβλεπαν την Παναγία μας, (όπως οι ίδιοι μαρτυρούν και ομολογούν), να τους σκεπάζει, να τους εμψυχώνει και να τους προστατεύει από τον εχθρό. Δεν χωράει αμφιβολία, ότι η ένδοξη νίκη των Ελλήνων το 40 αποτελεί ένα θαύμα της Παναγίας. Στα κρίσιμα εκείνα χρόνια του πολέμου οι Έλληνες, άνδρες και γυναίκες, εμπιστεύθηκαν τον αγώνα τους στα χέρια της. Δεν είχαν στη διάθεσή τους τα σύγχρονα πολεμικά όπλα, που διέθεταν οι Ιταλοί. Είχαν όμως ως ισχυρό εφόδιο μέσα στην καρδιά τους τη θερμή πίστη προς τον Χριστό και την Παναγία. Καθημερινά γέμιζαν οι ναοί της Ελλάδος και έψαλλαν οι πιστοί την Παράκληση της Παναγίας και ζητούσαν να υπερασπιστεί το δίκαιό τους. Χάρη στη Σκέπη της Παναγίας μας οι στρατιώτες έπαιρναν θάρρος, περιφρονούσαν τη λογική των αριθμών και αντιστέκονταν στις σιδερόφρακτες στρατιές του άξονα με τέτοιο ηρωισμό, που όλοι οι λαοί τους θαύμαζαν.      

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο Ε΄ Ο ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΣ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Ἀφορμή γιά τήν συγγραφή αὐτοῦ τοῦ μικροῦ πονήματος εἶναι ἀφ’ἑνός ἡ ἐπέτειος τῶν 200 ἐτῶν ἀπό τήν ἑλληνική ἐπανάσταση τοῦ 1821 καί ἀφ’ἑτέρου νά ἀντικρούσω τούς μύθους γιά ἕνα πρόσωπο πού ἔχει συκοφαντηθεῖ ὅσο ἐλάχιστα (;) ἀπό τό σύνολο σχεδόν τῆς ἑλληνικῆς ἱστοριογραφίας, καί συγκεκριμένα γιά αὐτό τοῦ ἐθνομάρτυρα Γρηγορίου τοῦ Ε ’. Τό θέμα  πού θά δοῦμε εἶναι ὁ γνωστός ἀφορισμός τῆς Ἐπανάστασης στή Μολδοβλαχία ἀπό τόν πατριάρχη Γρηγόριο τόν Ε΄. Ἡ ὅλη ἐργασία ἔγινε μέ προτροπή τοῦ πνευματικοῦ μου π. Ἰωάννη Φωτοπούλου, ἐφημέριο στόν ἱερό ναό Ἁγ. Παρασκευῆς, στόν ὁποῖο καί ἀφιερώνω.

Ο ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΜΟΛΔΟΒΛΑΧΙΑ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟ ΤΟΝ Ε΄

Εἶναι ἀλήθεια πώς ἡ σημαντικότερη κατηγορία πού προσάπτουν στό πρόσωπο τοῦ πατριάρχη εἶναι ὁ ἀφορισμός τῆς ἑλληνικῆς ἐπανάστασης, μέ ἀποτέλεσμα αὐτό νά ἔχει ἀρνητικές συνέπειες στόν ἀγώνα.

Ὁ πατριάρχης κατηγορήθηκε  ὡς «τουρκόφιλος», «τουρκόδουλος», ἐχθρός τῆς ἐπανάστασης καί τῆς ἐλευθερίας τῶν Ἑλλήνων· εἶναι ὅμως αὐτή ἡ πραγματικότητα;

Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών: Δελτίο Τύπου για την δολοφονία του Εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα

KwnKatsifas[ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΔΕΩΝ https://tideon.org/index.php/2012-02-03-08-47-53/2012-02-16-20-57-04/13356-oxsa-deltio-typoy-gia-kwnstantino-katsifa]

Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών: Δελτίο Τύπου για την δολοφονία του Εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα

Από χρονική απόσταση λίγων ημερών τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών επισημαίνουμε τα κάτωθι:

Ανήμερα της Εθνικής μας Επετείου της 28ης Οκτωβρίου και σε ένα τόπο-σύμβολο για την Ελλάδα της αντίστασης κατά των Ιταλών, τους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου, «έπεσε» εν έτει 2018 ένας σύγχρονος ήρωας χτυπημένος από τις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας!

Είναι πλέον πασίδηλο ότι τα κίνητρα της εκτέλεσής του όπως και της κατά έξι ώρες βαναυσότητας εναντίον των γονέων του είναι ΕΘΝΟΤΙΚΑ και εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό εξαφάνισης του ελληνικού και ορθόδοξου στοιχείου στην Βόρειο Ήπειρο! Ο Κωνσταντίνος δεν ήταν κάποιος τυχαίος! Είχε υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού, είχε έντονη πατριωτική δράση σε τοπικό και ευρύτερο επίπεδο (π.χ συμμετοχή του στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία) και αγωνιζόταν με θαυμαστή αυταπάρνηση για την επιβίωση του ορθόδοξου στοιχείου στην περιοχή της Βορείου Ηπείρου!