Εἰδήσεις

ΣΕ ΤΙ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΚΟΣΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΝΑΟΥΣ;

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 3η Ιουνίου 2024

    Έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι ο σύγχρονος κόσμος βρίσκεται βουτηγμένος σε ένα πρωτοφανές πνευματικό τέλμα. Βιώνει προφανώς τη χειρότερη και εφιαλτικότερη πνευματική σύγχυση όλων των εποχών. Μετά την κατάρρευση των υλιστικών ιδεολογιών και των αθεϊστικών καθεστώτων της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ενώσεως παρατηρείται μια απροσδόκητη στροφή του σημερινού ανθρώπου όχι προς τη υγιή και σώζουσα διδασκαλία της Εκκλησίας μας, τις αρχές και αξίες του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού, αλλά προς τις αρχές, τις αξίες και την ιδεολογία ενός άκρως αντιχριστιανικού κινήματος και ιδεολογικού ρεύματος, αυτού της λεγόμενης «Νέας Εποχής» και του Αποκρυφισμού.  

ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ «ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΙΕΡΩΣΥΝΗΣ» ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;

 (Σχόλιο στην πρόσφατη «χειροτονία» διακόνισσας)

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 27η Μαΐου 2024

    Όπως έχουμε και άλλοτε τονίσει, η καθιέρωση από ορισμένες προτεσταντικές κοινότητες, όπως αυτής των Αγγλικανών, της «χειροτονίας» των γυναικών σ’ όλους τους βαθμούς της Ιερωσύνης, μέχρι και του Επισκόπου, οφείλεται στην επικράτηση καινοφανών θεολογικών αντιλήψεων στους κόλπους του Προτεσταντισμού σχετικά με το θέμα αυτό, που είναι σαφώς ξένες προς το περιεχόμενο της αντιστοίχου διδασκαλίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας. Έχουν δε την αφετηρία τους, κατά κύριον λόγον, στην απόρριψη υπό των Προτεσταντών σύνολης της Εκκλησιαστικής και Πατερικής μας Παραδόσεως.

Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ 29 ΜΑΙΟΥ 1453

Γράφει ο Ιωάννης Κουζίου,  

Αυτοκράτορας της Ανατολικής Ρωμαϊκής Χριστιανικής Αυτοκρατορίας το 1453 ήταν ο Κωνσταντίνος  ΙΑ΄ Παλαιολόγος Δραγάσης ηλικίας τότε 49 ετών, υιός του Μανουήλ Β΄ Παλαιολόγου και της Ελένης Δραγάση. Ο Κωνσταντίνος ΙΑ΄ ήταν   άνθρωπος που τον χαρακτήριζέ η αγάπη για την χώρα του, το απαράμιλλο θάρρος η γενναιοδωρία και η τιμιότητα και παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούσαν μέσα στην Πόλη, εργάστηκε με σθένος για να οργανώσει την άμυνα της και τον εφοδιασμό της με τρόφιμα. Επισκεύασε όσο ήταν δυνατό τα διπλά τείχη της Βασιλεύουσας, συγκέντρωσε στις αποθήκες όλη την παραγωγή σιτηρών που μπορούσε να συγκεντρωθεί και ασφάλισε τον Κεράτιο κόλπο με τεράστια σιδερένια αλυσίδα, οι άκρες της οποίας είχαν στερεωθεί στον Γαλατά και στην Κωνσταντινούπολη.

Για την κάλυψη των οικονομικών αναγκών εκποιήθηκαν πολύτιμα εκκλησιαστικά κειμήλια με τα οποία αγοράστηκαν όπλα και πληρωθήκαν οι μισθοφόροι. Επίσης έγιναν προσπάθειες σε πολιτικό επίπεδο προς διάφορους χριστιανούς ηγεμόνες χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Κανένα χριστιανικό κράτος δεν συνέδραμε σε στρατιωτικό επίπεδο την επι κλίνης θανάτου ευρισκομένη αυτοκρατορία, κάποια από αυτά πραγματικά δεν ήταν σε θέση να βοηθήσουν, όχι όμως όλα. Στις 26 Ιανουαρίου 1453, δυο πλοία με 700 γενουάτες πολεμιστές υπό την αρχηγία του Ιουστινιάνη έφθασαν στην Βασιλεύουσα. Ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ΙΑ΄ απένειμε στον Ιουστινιάνη τον τίτλο του πρωτομάστορα και του ανέθεσε την άμυνα της Πόλης, δίνοντάς του ως αντάλλαγμα το νησί της Λήμνου.

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ «Ιερομάρτυρες»

Ἡ ἱστοσελίδα «Ιερομάρτυρες» εἶναι ἀφιερωμένη σὲ ὅλους τοὺς κληρικοὺς ποὺ μαρτύρησαν καὶ ἐκτελέσθηκαν, ἀπὸ τὴν Κομμουνιστικὴ λαίλαπα, ἐν Ἑλλάδι, γιὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν Πίστη τὴν ἁγία καὶ γιὰ τῆς Πατρίδος τὴν Τιμὴ.

Ἡ ἰστοσελίδα αὐτή εἶναι μιά προσπάθεια καταγραφῆς αὐτῶν τῶν Ἱερομαρτύρων μέσα ἀπό μαρτυρίες, βιβλία καί ἔγκυρες ἰστοσελίδες καί στήν πάροδο τοῦ χρόνου θὰ ἐνημέρωνεται συνεχῶς μὲ νέα στοιχεῖα.

https://evaggelialappa.gr/modern-history/holy-martyrs

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με την επωνυμία «ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ» που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής, επί της οδού Θέσπιδος αρ.  11

ΠΡΟΣ

Τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής, επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου αρ. 37

κ. υπουργέ, Χριστός Ανέστη!

Μας ενημέρωσαν γονείς ανήλικων μαθητών από διάφορα σχολεία, ότι προβλήθηκε στα παιδιά κατά τη διάρκεια διδακτικών ωρών στην τάξη, λίγες ημέρες πριν τις διακοπές του Πάσχα, ένα βίντεο κινουμένων σχεδίων με τίτλο «Πάσχα: τι γιορτάζουμε; Η ιστορία του Πάσχα για παιδιά (Νηπιαγωγείο - Δημοτικό)»[1].

Σε αυτό το βίντεο, το οποίο τεχνικά είναι εξαιρετικά χαμηλής ποιότητας, εμφανίζεται ο Χριστός ως μάγος που κάνει θαύματα με ένα ραβδί στο χέρι, ενώ οι μαθητές Tου τον χειροκροτούν, σαν να είναι ένας «σόουμαν». Επιπλέον, εμφανίζεται στον κήπο της Γεσθημανής, αντί για την αγωνιώδη προσευχή Του, να διαλογίζεται σε στάση του λωτού της γιόγκα!