Με ΠΙΣΤΗ στον καιρό της ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

me pisth ston kairo ths pandhmias 02Αρχιμανδρίτης Αστέριος Χατζηνικολάου

[ΠΗΓΗ: Μαμά Μπαμπάς & Παιδιά]

Μία νέα και επίκαιρη έκδοση!

Σε μια εποχή παγκόσμιας συγχύσεως και αποστασίας το βιβλίο αυτό, έρχεται να στηρίξει και να ενισχύσει την πίστη των ανθρώπων προς τον Θεό. Σας μεταφέρουμε ένα απόσπασμα από τον πρόλογο του βιβλίου:

«Η παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού έγινε μια παγκόσμια απειλή, ένας παγκόσμιος φόβος.

  • Ποιά είναι η αιτία αυτής της παγκόσμιας δοκιμασίας;
  • Ποιά είναι η θεραπεία της;
  • Που θα στηρίξουμε τις ελπίδες μας για τη διάσωσή μας;
  • Ποιά αξία έχει η υγεία μας και πως θα την υπερασπισθούμε;

Σ’ αυτά τα ενδιαφέροντα ερωτήματα θα προσπαθήσουμε στην αρχή να απαντήσουμε σύντομα στις σελίδες που ακολουθούν. Κατόπιν θα έλθουμε σε πιο πρακτικές απορίες. Για το αν είναι δυνατόν να βλάψει η μετάδοση της θείας Κοινωνίας με τον καθιερωμένο τρόπο. Αν μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα και να μεταδώσει ασθένειες η προσκύνηση των ιερών λειψάνων και των αγίων εικόνων. Αν είναι επικίνδυνο την εποχή αυτή να ασπαζόμαστε το χέρι του ιερέα.

Ο κοσμικός τρόπος αντιλήψεως της πραγματικότητος οδήγησε πολλούς σε ασεβείς τοποθετήσεις πάνω στα ιερότατα ζητήματα της Πίστεώς μας, προκάλεσε φόβους αδικαιολόγητους και κράτησε αρκετούς σε απόσταση από τους ιερούς μας ναούς και τα μέσα με τα οποία μεταδίδεται η παντοδύναμη Χάρις του Θεού. Κάποιοι ασθενείς στην πίστη Χριστιανοί στάθηκαν με δισταγμό ακόμη και απέναντι στο ιερότατο Μυστήριο της θείας Ευχαριστίας, το Μυστήριο των Μυστηρίων, στο οποίο οι πιστοί, κατάλληλα προετοιμασμένοι, δεν μετέχουν απλώς της θείας Χάριτος, αλλά μεταλαμβάνουν αυτόν τον Χαριτοδότη Κύριο, τον ιατρό των ψυχών και των σωμάτων, τον «ἰώμενον πάσας τάς νόσους».

Στους δίσεκτους καιρούς μας, που τα πάντα αμφισβητούνται και ανατρέπονται, που ο Θεός λησμονείται, το πνεύμα χάνεται και μόνη η ύλη φαίνεται να κυριαρχεί, με συνέπεια και ο άνθρωπος να υποβιβάζεται σ’ ένα εξελιγμένο ζώο χωρίς αιώνια προοπτική και αξία, «ψυχή και Χριστός μας χρειάζονται», όπως έχει πει ο ισαπόστολος και εθναπόστολος άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.

Είναι ανάγκη να υπερασπισθούμε με κάθε τρόπο την αθάνατη ψυχή μας, να διεκδικήσουμε ανυποχώρητα τα δικαιώματά της, να ικανοποιήσουμε τους πόθους και τις ανώτερες αναζητήσεις της, προπάντων τον πόθο της λυτρώσεως και αιωνίου χαράς και ευτυχίας.

Γι’ αυτό μας χρειάζεται ο Χριστός, ο ενανθρωπήσας Θεός, ο μόνος Σωτήρ και Λυτρωτής του γένους των ανθρώπων. Μας χρειάζεται η Εκκλησία Του, που δεν είναι ένας πρόσκαιρος ανθρώπινος οργανισμός, αλλά το αιώνιο, το ακατάλυτο και ιερό καθίδρυμα της σωτηρίας, το μόνο ασφαλές καταφύγιο των ασθενών, το ιατρείο των ψυχών και των σωμάτων, ο τόπος ο άγιος στον οποίο ο άνθρωπος συναντά τον Θεό, καθαίρεται, φωτίζεται, αγιάζεται και αναδεικνύεται θεός κατά Χάριν.

Τη σύντομη μελέτη μας ολοκληρώνουμε με την πεποίθηση ότι πάντοτε, ιδίως σ’ αυτή την εποχή της παγκόσμιας συγχύσεως και αποστασίας, «ψυχή και Χριστός μας χρειάζονται».

Την καινούργια έκδοση μπορείτε να την αναζητήσετε ΕΔΩ.

[ΠΗΓΗ: https://mumdadandkids.gr/vivliothiki/arximandritis-asterios-xatzinikolaou-me-pisti-ston-kairo-tis-pandimias]