Η ΔΙΣ έστειλε στο Μαξίμου επιστολή 180 χριστιανικών σωματείων για άνοιγμα των Εκκλησιών.

anoigma naon 18Την επιστολή 180 χριστιανικών σωματείων απο ολόκληρη τη χώρα διαβίβασε στην Κυβέρνηση η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, ζητώντας το άνοιγμα των ναών ενόψει των Χριστουγέννων καθώς και να προβλέψει για τις θρησκευτικές ανάγκες των πολιτών.

Όπως αναφέρει η επιστολή “Πως να κατανοήσουμε ότι η Πολιτεία, ενώ λαμβάνει κάθε υγειονομικό μέτρο για τον περιορισμό της πανδημίας, δεν καταφεύγει σε κανένα πνευματικό μέσο, ασυγκρίτως δραστικότερο και θαυμαστό; Αλήθεια, θα ξεπεράσουμε την πανδημία μόνο με τα υγειονομικά μέτρα; Και όχι με τα πνευματικά, με την καταφυγή μας στον Θεό”;

Η επιστολή, που την υπογράφουν 180 χριστιανικά σωματεία από όλη την Ελλάδα, ζητούν από την Κυβέρνηση να τους επιτραπεί να επισκεφθούν τους ναούς και να τελέσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. “Εκείνο που ζητάμε είναι να μας δοθεί η δυνατότητα να καταφεύγουμε στους Ναούς μας! Να μπορούμε ν’ ανάψουμε ένα κερί. Να εξομολογηθούμε. Να λειτουργηθούμε. Να κοινωνήσουμε!”

Παράλληλα τονίζουν ότι “Οι πιστοί εκτιμούν τις προσπάθειες των ιατρών και των νοσηλευτών και σέβονται και τηρούν τους νόμους της Πολιτείας. Ας σεβαστεί και η Πολιτεία τούς ἱερούς Ναούς, οἱ ὁποίοι δέν ἀποτελουν ἑστίες διαδόσεως τοῦ ἰού”

[ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ .PDF ΕΔΩ]

[ΠΗΓΗ: https://orthodoxia.info/news/dis-esteile-maximoy-epistoli-180-chr/]

Τελευταῖες ἀναρτήσεις

Υποκατηγορίες